KULHO I: pilkottuja keitettyjä perunoita, marinoituja valkosipuleita, yrttiöljyä, sitruunamehua, ripaus suolaa, pippuria, pilkottua kevätsipulia ja varsia, ruohosipulia, persiljaa, kurkkukuutioita, retiisiviipaleita, viipaloituja ihania paksuja pinaatinlehtiä, uuden sadon kaalia silppuna (, avocadoa). annetaan maustua muutama tunti jääkaapissa.

 

KULHO II: punajuuren lehtiä, persiljaa, yrttiöjyä, sitruunaa. pyöräytetään sekaisin, kaadetaan 1. kulhoon päälle, ei sekoiteta.

 

Ennen tarjoilua päälle kunnolla parmesaanilastuja ja huolimattomasti rouhittuja pecanpähkinöitä. jos kaipaa makiaa osaa, käy tummat rypäleet koristeiksikin samalla.

kylkeen jälleen vaaleaa kalaa, hiilisilakkapihvit (hiilloksella paistettuja silakkafileitä), tai savukalaa. toki ilmankin pärjää.

 

parmesaanilastujen teko on veitsellä vaikeaa, havaitsin. valmiit lastut ovat aina liian paksuja, kuivia ja rikki. höh. no. ihan perus raastin toimii- ainakin minun neliskulmainen halpa mussukkani tekee hyvää jälkeä. siinä on 3 viipaleterää, joita en mihinkään muuhun ole ees kuvitellut käyttäväni. hyvässä terässä, joten kevyellä otteella aikaan saa ohuita, tuoreita ja ehjiä lastuja. jee!