Rasvaa lasagnevuoka tuhdisti voilla.
Kuori ja lohko kovia, happamia omenoita vuokaan. Lisää desi vettä. Veistä ohuita sitruunankuorisuikaleita väleihin, purista kunnolla mehua omenoiden päälle. Valuta siirappia 8 "kierrosta", tuhdisti kanelia, kardemummaa ja voinokareita päälimmäiseksi.
Pudota kattilaan isoja nokareita voita, 30g ainakin, ruskista sokeria/fariinisokeria 1dl, lisää kardemummaa ja kaurahiutaleita niin että seoksesta tulee kiinteää ja jäähdytettäessä kokkareissa pysyvää.
Kaada kaurapaistos höystettyjen omenoiden päälle kuoreksi kuumana. Tasoita.
Paista uunissa n. 200 C kunnes omenat ovat pehmenneet sopiviksi ja pinta saanut vähän väriä. (15-30min riippuen omenoista, kulhosta, uunin lämmöstä...)
Anna jäähtyä hetki ennen syömistä, tarjoile vaniljakastikkeen tai jäätelon kanssa.
Täysin munaton vaniljakastike:
Aitomaitoa/kermaa ja maitoa/ soijamaitoa ja (ei oliivi)öljyä, vähän perunajauhoa, aitoa vaniljaa ja fariinisokeria sekoitetaan kattilassa kunnes kastike kiehahtaa. Jäähdytä.
Kommentit