Rasvaa lasagnevuoka tuhdisti voilla.

Kuori ja lohko kovia, happamia omenoita vuokaan. Lisää desi vettä. Veistä ohuita sitruunankuorisuikaleita väleihin, purista kunnolla mehua omenoiden päälle. Valuta siirappia 8 "kierrosta", tuhdisti kanelia, kardemummaa ja voinokareita päälimmäiseksi.

Pudota kattilaan isoja nokareita voita, 30g ainakin, ruskista sokeria/fariinisokeria 1dl, lisää kardemummaa ja kaurahiutaleita niin että seoksesta tulee kiinteää ja jäähdytettäessä kokkareissa pysyvää.

Kaada kaurapaistos höystettyjen omenoiden päälle kuoreksi kuumana. Tasoita.

Paista uunissa n. 200 C kunnes omenat ovat pehmenneet sopiviksi ja pinta saanut vähän väriä. (15-30min riippuen omenoista, kulhosta, uunin lämmöstä...)

Anna jäähtyä hetki ennen syömistä, tarjoile vaniljakastikkeen tai jäätelon kanssa.

 

Täysin munaton vaniljakastike:

Aitomaitoa/kermaa ja maitoa/ soijamaitoa ja (ei oliivi)öljyä, vähän perunajauhoa, aitoa vaniljaa ja fariinisokeria sekoitetaan kattilassa kunnes kastike kiehahtaa. Jäähdytä.