Haluaisin että kaikki maailman ihmiset ymmärtäisivät kuinka tärkeitä värit ovat elämällemme. Tylsää harmaata kuten betoni, asvaltti, kinkkuleike.... On jo riittämiin!!! Ei yhtään enempää värittömiä ja latteita ruokahetkiä! Mieti kouluruokaa- samat juurespakasteet ruokien pohjina, samaa makaronia, perunaa, valmislihatuotteita... Värittömyyden huippu. Lauantaimakkaraa, "salaatti" jossa ½ on makaronia, vakuumiperunat, kuuluisia broilerinnahka-muka-pihvejä.. Nam.  EI EI EI EI!

Haluan tuoda ihmisten pöytiin väriä, eloa ja vaikka ripauksen terveellisyyttä :D Jokaisella on oikeus OIKEAAN ruokaan!!! Anu 31v, idealisti. Kyllä. Vanhanakin voi vielä taistella tuulimyllyjä vastaan. Ajattele vähän, osta sen mukaan, pysy terveenä ja tehokkaana. Ei ehkä korvaa Botoxia, mutta voi siirtää sen ottamista muutamalla vuodella!

Olen itse kasviNsyöjä. Kyllä. Ei kasvissyöjä pelkästään. Viimeaikaiset hankaluudet sisuksieni kanssa ovat pakottaneet kokeilemaan uutta, ja miettimään elämän perimmäisiä salaisuuksia. Aloin viimeviikolla syödä kalaa yli 15 vuoden tauon jälkeen. Kalaa. Siika ja silakka olivat ensimmäiset listallani. Ja pari katkarapua... no. Niiden kulinaristisesta hehkusta en oikeen tiedä.. Pitänee tottua ensin? Mutta muuhun lihaan en koske vieläkään, veden viljaan pakko tukeutua, ei kai se voi olla pakollista possua mussuttaa pohjolassakaan? Maailmassa on muutakin, mitä en vielä ole edes maistanut...

Toisaalta tämän kanssa on tullut painittua paljon. Ajatusmaailman muuttaminen ei käy yhdessä yössä, saati makuaistin mukauttaminen! Olen tottunut soijaan, maitoon, muniin... Mutta viljojen ja maitojen pudottaminen pois jättää ison kolon jo allergioiden rajoittamaan ruokalautaseen. Liian suuren! Mutta ihmisen on pakko syödä elääkseen. Ja pidetään se niin eikä toisinpäin. Rakkaudella valmistettu ja tasapainoinen ruoka on parempi vaihtoehto, kuin pikainen ruokamasturbaatio pizzeriassa. Krapulassa sillekin on paikkansa, mutta... niin. Ei sillä elää voi. Haluan kunnon parisuhteen keittiöni kanssa. Ooh, onko kauniimpaa kuin täysi jääkaappi: vihreää, punaista, oranssia, valkoista... Munakennot ovat kyllä aika tylsän värisiä. Mutta ajavat asiansa! Ehkä maailma tarvitsee sittenkin jotain harmaata?