Kesä. Kesä. Kesä.

Kesäääää:)!!!!!!

 

Ihana tekosyy jättää lämmin ruoka pois, korvata ateriat salaateilla, vetää jädeä ja grillata x1000!! Mutta... Ei pelkällä rehulla elä? Nyt jos koskaan kannattaa kokeilla keventämistä! Yllättävän hyvin siis jaksaa vihanneksillakin, sanoisin. Rehujen pitää vaan olla tuhteja, tai sitten lisäkkeiden;)! Ja määrän pitää olla järkevä, joku leipälautasellinen kiinankaalia ei todellakaan elätä. Kiitos vaan yleisin työpaikkaruokailumalli, ei ihme että hennot salaatinystävänaiset ahmii viinereitä ja paisuu iänikuisesta "bikinidieetistä" huolimatta. Vai onko se se margariinisonta, mistä lähes kaikki leipomot nykyään rakastaa leipoa kaiken?? Oli miten on, iltapäivänälkä on todellinen, ilkeä, ruma olio. Siinä ei mitkään sokeripommipikkunälkämonsterit auta! Onneksi olen tän kaiken yläpuolella :D (Mä vedän vaan jädee, uuu... hahahhaa) Harmillista, että ei voi elää niin kuin tietää oikeaksi olevan. Joskus on vaan sorruttava taistelun raskaalla rintamalla, omatunto- hiljaa siellä!

 

Kesäruoka, mitä se sitten oikeastaan on? Grilliruokaa?? Tässä urheilua yrittelevänä ihmisenä huomaan, että eipä paljon sporttijuttujen ravintosuositukset vuodenaikojen mukaan muutu. Ehkä pitäisi? Onko kukaan ajatellut asiaa? Viisaat kiinalaiset ovat rakentaneet jo muinoin kokonaisia keittokirjoja ajatuksella, että tarvitsemme kesällä ja talvella erilaisia ravintoaineita. Ja kauden mukaan niitä tietysti on erilailla saatavillakin. Ainakin menneinä vuosisatoina ollut. Eikö kenenkään muun kroppa siis kapinoi ruokaa vastaan kun lämpötilat kipuaa hellelukemiin trooppisemmillakin kriteereillä mitattuna? Samalla kaavalla pitäisi mennä, 2 lämmintä ateriaa miel. pastaa, ja munia ja pekonia aamupalaksi? Ei helevata. Aamulla voi ehkä vähän syödä. Illalla ehkä tulee nälkä. Päivällä nälkä muistuttaa olemassaolostaan korkeintaan ilmastoidussa autossa tai kaupan kylmätiskien äärellä palellessa. Pikainen eskimopuikko hoitaa asian, ja taas on kroppaa huijattu ravinteidentarpeessaan. Rikollista. Myönsin jo, että sorrun samaan itsekin. Mutta... Niin. Selittämätön olo rassaa kesällä ja talvella, kun kropalta evätään oikea ravinto, ja syötetään sille vaan lisäaineita sokerilla. Herkkua kielellä, mutta ei niin kauhean viisasta rääkätä noin itseään? Plääh:( Helpoin tie ei ole se tie kuin hetkelliseen onneen.

 

Ehkä kesänälkä onkin ruumiin keino kertoa, että nyt niitä hyviä juttuja tänne, seis se herkkutyrkkypupellus, ei tarvita läskiä pitämään lämpöä sillai kuin talvella?! Ohessa vinkkeinä taas testattuja ruokaohjeita muutama, joilla katoaa himotukset. Ehkä. Jos annoskoko on riittävä :D!